Kansainvälisyyskurssit

Kansainvälisyyskurssit

 

Kulttuurien törmäyksiltä ei aina voi välttyä, mutta vieraita kulttuureita voi oppia ymmärtämään paremmin. Tässä 4H tulee avuksesi!

 

Kansainvälisyyskursseilla keskitytään ymmärtämään vieraita kulttuureja ja hälvennetään ennakkoluuloja. Millainen on Suomi maahanmuuttajan näkökulmasta? Entä millaisen kuvan sinä haluat antaa Suomesta ja suomalaisuudesta ulkomaalaiselle? Millaisia mahdollisuuksia monikulttuurisuus tarjoaa?

4H:n omia kansainvälisyyskursseja järjestetään muutaman kerran vuodessa eri puolilla Suomea. Kurssiviikonloput ovat toiminnallisia kokonaisuuksia, joissa käsitellään monikulttuurisuutta esimerkiksi erilaisten työpajojen kautta. Kursseilla on usein mukana ulkomaalaisia vierailijoita tai vaihdossa olleita 4H:laisia. Kursseilla tutustutaan myös 4H:n vaihto-ohjelmiin ja leiritarjontaan. Lisäksi ideoidaan yhdessä 4H:n kansainvälistä käytännön toimintaa. Tule mukaan, vaikutu ja vaikuta! Lisätietoa tästä

Kenelle?

Kurssit on tarkoitettu kaikille kansainvälisyydestä kiinnostuneille, yli 14-vuotiaille 4H:n jäsenille.

Lisätietoja: Päivi Haapasalo, paivi.haapasalo(at)4h.fi, 044 783 0306.

MOD-kurssit

4H järjestää myös MOD-kursseja yli 16-vuotiaille. MOD (Monimuotoisuus, Oivallus, Dialogi). MOD koostuu perus- ja jatkokurssista, jotka perustuvat muun muassa erilaisiin vuorovaikutustehtäviin, keskusteluihin ja rooliharjoituksiin.

Kursseilla tarkastellaan omaa identiteettiä ja kulttuuria, käsitystä ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista sekä omaa suhtautumista erilaisuuteen.

Kiinnostuitko?

Lue lisää MOD-kursseista: www.mod-koulutus.fi.

Lisätietoja: Päivi Haapasalo, paivi.haapasalo(at)4h.fi, 044 783 0306.

Rural Youth Europen -tapahtumat

Rural Youth Europe (RYE) on Suomen 4H-liiton eurooppalainen kattojärjestö. RYE järjestää vuosittain useita erilaisia kansainvälisiä kursseja, seminaareja ja koulutuksia. Yksi merkittävin RYE:n järjestämistä, kansainvälisistä tapahtumista on 4H-Rally, joka kokoaa vuosittain yhteen noin 100 nuorta eri puolilta Eurooppaa. Suomalaisten 4H:laisten ilmoittautuminen järjestetään Suomen 4H-liiton kautta.

Kenelle?

Rural Youth Europen tapahtumat on usein suunnattu 18-30-vuotiaille.

Lue lisää RYE:n tapahtumista: www.ruralyoutheurope.com

Lisätietoja: johanna.polkki(at)4h.fi, 044 783 0304.